top of page
Search
  • Writer's picturedavidpastisser

Un pastisser del Masnou crea torrons de patates fregides, pa amb tomàquet i coca de Llavaneres

Updated: Nov 29, 2020

"De qualsevol ingredient se'n pot fer un dolç"


Qualsevol ingredient es pot transformar en qualsevol altra cosa. Sota aquesta premissa treballa el pastisser llavanerenc David Bertran, que fa uns mesos ha obert una pastisseria al Masnou. Aquest Nadal al seu aparador s'hi poden trobar torrons tant peculiars com el de pa amb tomàquet o el de coca de Llavaneres. També n'ha fet de cacahuets i de postres de músic, entre d'altres, però el que més èxit té entre la seva clientela és el torró de patates fregides. "Hi ha una resposta molt bona de la gent i en quinze dies s'ha acabat", explica Bertran. Aquest pastisser reconeix que malgrat l'èxit dels torrons d'autor que vol donar a conèixer, són els productes clàssics els que ajuden a vendre els nous.


"De qualsevol ingredient se'n pot fer un dolç"

Amb una bona base de crema d'avellanes i un bany de xocolata pel damunt, el pastisser David Bertran ha ideat uns torrons gens convencionals que aquests dies de festes nadalenques estan sent un èxit. Farciments tant peculiars com les patates fregides, els cacauets salats o el pa amb tomàquet són algunes de les combinacions que ha provat.


La seva passió per la xocolata li va valer el guardó de Mestre Xocolater de l'any 2002 i l'any següent, el 2003, també va guanyar la medalla de bronze com a Mestre Artesà Pastisser. Al llarg de la seva trajectòria ha fet creacions inversemblants com el bombó de xarrup de tequila, el de pipes, regalèssia o 'peta-zetas'. També va fer un pastís de cervesa negra.


Ara, l'obertura d'una pastisseria al Masnou ha coincidit amb el Nadal i les seves creacions s'han centrat en el producte estrella de l'època, el torró. Bertran explica que el de patates fregides és el que té més acceptació entre la gent, mentre reconeix que el de pa amb tomàquet se'l pren com una 'provocació' per aquells que vulguin tenir una cosa realment diferent que oferir durant els àpats de Nadal.


D'altra banda, el seu origen llavanerenc, també l'han dut a crear un torró de coca de Llavaneres –crema i pinyons–, això sí, banyat amb xocolata. Enguany, explica el pastisser, serà un torró en fase de proves, però el Nadal vinent es farà un torró de coca de Llavaneres 'seriós'. Bertan es planteja promocionar-lo també al seu poble natal.


Malgrat l'èxit de les seves creacions, David Bertran reconeix que els productes clàssics, com el torró de crema, són els que ajuden després a vendre les novetats. S'ha de continuar apostant per la cuina d'autor, reflexiona, però sense oblidar els clàssics.



 

Data original: 26 de desembre del 2008


18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page